Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι… ζέστες έχουν αρχίσει και τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό με ζελέ;
Υλικά
Μερίδες: 12-15
6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (σκόνη για κρέμα που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 4 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα
Για να φτιάξουμε το κλασικό γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα, ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται πάνω στη συσκευασία.
Στη συνέχεια, όταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος.
Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα, φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35×25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30×30 εκ.
Αλείφουμε τα μπισκότα με τις 2 κουτ. σούπας γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας γάλα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί (αν χρειαστεί, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο).
Αφήνουμε, το γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα, στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.