Θ. Τζάκρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Καραμανλή και την παραπομπή του στον φυσικό δικαστή
top of page

Θ. Τζάκρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Καραμανλή και την παραπομπή του στον φυσικό δικαστή



Θ. Τζάκρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Καραμανλή και την παραπομπή του στο φυσικό δικαστή

Θ. Τζάκρη για Τέμπη: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία χωρίς κανένα πρόσχημα προσπάθεια συγκάλυψης των βασικών υπευθύνων και κατάλυσης του κράτους δικαίου»


Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά την τοποθέτησή της ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τα αίτια και τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, σημείωσε ότι το έγκλημα των Τεμπών ήταν το αποτέλεσμα της σύμπτωσης πολλών παραγόντων, που με ιδιαίτερη επιμέλεια κατάφερε ο κ. Καραμανλής να συνυπάρξουν και να οδηγήσουν στην εθνική τραγωδία της 28 ης Φεβρουαρίου 2023.


Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στα βασικά συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής:


1. Ότι το κεντρικό σύστημα ελέγχου στην Καρόλου ήταν έτοιμο τον Ιούλιο του 2019 και είχε πάψει να λειτουργεί.

2. Ότι το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα το οποίο λειτουργούσε τον Ιούλιο του 2019 και το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2019 αλλά ουδέποτε αποκαταστάθηκε παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μερικά καλώδια και μερικά μηχανήματα, εύκολα επισκευάσιμα.

3. Ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα έγκλημα ενός πελατειακού διεφθαρμένου κράτους με κορυφή του παγόβουνου τη φωτογραφική διάταξη μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη.

4. Ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι πολιτικό έγκλημα απαξίωσης του δημοσίου με την κατάργηση της αρχής των δυο σταθμαρχών.

5. Ότι το σύστημα επικοινωνίας GSM-R, που ήταν έτοιμο (και πιστοποιημένο) από τον Ιούλιο του 2022, ουδέποτε λειτούργησε.

6. Για τη Σύμβαση 717 που τον Ιούλιο του 2019 ήταν υλοποιημένη κατά 68% και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός του 2021, αλλά ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

7. Ότι οι κκ Καραμανλής και Καραγιάννης χάρισαν στην Hellenic Train 700 εκ. € στερώντας σημαντικές επενδύσεις από τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

8. Ότι οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο προειδοποιούσαν, με συνεχείς εκκλήσεις για τα θέματα ασφαλείας και για κάλυψη των κρίσιμων ειδικοτήτων, με εξώδικα και επιστολές.

9. Ότι ο Τριαντόπουλος ψεύδεται και η Πυροσβεστική τον διαψεύδει και ότι ο περιφερειάρχης έλαβε «εντολές άνωθεν» για το μπάζωμα του χώρου για απόκρυψη της εύφλεκτης ουσίας που μετέφερε το εμπορικό τρένο.


Και ένα χρόνο μετά από το τραγικό δυστύχημα, είμαστε μάρτυρες μιας κυβερνητικής επιχείρησης συγκάλυψης και κατάλυσης του κράτους δικαίου, ενορχηστρωμένης από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πείσει ότι την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, των δορυφόρων, του gps και της υψηλής τεχνολογίας μοναδική αιτία του δυστυχήματος ήταν το ανθρώπινο λάθος.


Όμως η φωνή των 57 νεκρών που ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη και το πάνδημο αίτημα του 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών επιβάλλει την παραπομπή όλων των ενόχων στη δικαιοσύνη και την άρση της ασυλίας του κ. Καραμανλή για την παραπομπή του στο φυσικό δικαστή ώστε να διερευνηθούν μια σειρά από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις επί Υπουργίας του.



  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
xiotis.jpg
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
PellaNow Logo

Ενημερωθείτε πρώτοι από το Νο.1 τοπικό δημοσιογραφικό blog, με έγκυρες ειδήσεις, νέα και γεγονότα για την Αριδαία, την Πέλλα, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 
Με επαγγελματική δέσμευση για αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, παρέχουμε μία πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει τόσο στην τοπική μας κοινωνία όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

  • White Facebook Icon

© 2024 Powered by aridaianews.gr

bottom of page