top of page

Θ. Τζάκρη για την προεκλογική φιέστα Αυγενάκη στην Πέλλα: «Είναι στα αλήθεια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας;»Ο κ. Αυγενάκης ξεχνώντας ότι το κόμμα του κυβερνά 5 χρόνια, αγνοώντας τα στοιχειώδη των προβλημάτων των αγροτών και πιστεύοντας ότι επισκέφτηκε «την χώρα των Λωτοφάγων» μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Σκύδρα για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή εφαρμοζόμενη ΚΑΠ.


Προφανώς δεν βρήκε να πει μια λέξη για το καλλιεργητικό κόστος που έχει αυξηθεί κατά 40% την τελευταία τριετία.


Δεν βρήκε να πει μία λέξη για την εμμονή της κυβέρνησης να μη μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα προκειμένου να θησαυρίζουν τα διυλιστήρια και τα ταμεία του κράτους.


Δεν βρήκε να πει μια λέξη για το γεγονός του τριπλασιασμού της τιμής παραγωγού από το χώράφι στο ράφι.


Δεν αισθάνθηκε ούτε καν την ανάγκη να πει στους αγρότες της Πέλλας και της Ελλάδας ότι από τον επόμενο μήνα οι ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΦΚΑ αυξάνονται από 5% έως 7% εξαιτίας του νέου συστήματος υπολογισμού των ασφαλιστικών τους εισφορών, που ψήφισε και ο ίδιος.Επειδή είναι ανάξια απαντήσεως τα λεγόμενά του αφού δεν είπε λέξη:


- Για τις πρωτοφανείς διοικητικές δυσλειτουργίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις όπως έχει διαπιστώσει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη,

- Για το αναποτελεσματικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-27 (που διαπραγματεύτηκε, διαμόρφωσε και υλοποίησε αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρουη κυβέρνηση της ΝΔ), το οποίο βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και από τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων,

- Για την τραγική πρώτη εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-27 που ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη με αδικαιολόγητες μειώσεις στη βασική ενίσχυση και με οριζόντιες μειώσεις στις ενισχύσεις τόσο για τα οικολογικά σχήματα (έως και 50%) όσο και για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

- Για το πρόστιμο ύψους 283 εκ. € που καταλογίστηκε στη χώρα μας για κακή διαχείριση από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων τις χρονικές περιόδους 2020, 2021 και 2022, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή.

- Δεν φταίει η αντιπολίτευση που για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΕ, οργανισμός πληρωμών θα τεθεί σε άμεση επιτήρηση από τις ευρωπαϊκές αρχές για διαπιστώσεις σοβαρής ανεπάρκειας που αφορούν στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.


Για τον λόγο αυτό τον παρακαλώ για όσο χρόνο βρίσκεται ακόμη στην θέση του να μην εμπλέκει το κύρος του αξιώματός του με την απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική της συντριβή στην Μακεδονία.


Οι αγρότες της Πέλλας, οι άνθρωποι που πραγματικά παράγουν και όχι το εξυπηρετημένο ακροατήριο του κ. Αυγενάκη θα του δώσουν την δική τους απάντηση στις 9 Ιουνίου.

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
xiotis.jpg
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
bottom of page