top of page

Ο Δήμος Σκύδρας γιόρτασε την 25η Μαρτίου - Δήλωση της Δημάρχου Κ. ΙγνατιάδουΟ Δήμος Σκύδρας γιόρτασε την 25η Μαρτίου - Δήλωση της Δημάρχου Κ. Ιγνατιάδου

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ο Δήμος Σκύδρας γιόρτασε με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις και τις οφειλόμενες τιμές τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την 203 η επέτειο της επανάστασης του 1821.

Στην έδρα του Δήμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία από τους ιερείς μας: Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Κορέστη και πατέρα Ευστράτιο Ιμβριώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε κι ανέλυσε η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Φλωρεντία Αργυροπούλου.


Μετά στο Ηρώο της πόλης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια: από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, την εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Ελένη Καραντώνη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Κωνσταντίνο Τερζίδη, τον Συνταγματάρχη της 2ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Κωνσταντίνο Μπέλο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Ιωάννη Σολομωνίδη τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Χριστόδουλο Μποζίνη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Πέλλας Γεώργιο Τσιτλακίδη, μαθητές των Σχολείων κι εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων.


Ακολούθησε η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.


Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν κι ολοκληρώθηκαν με την κεντρική παρέλαση που σκόρπισε ενθουσιασμό και περηφάνια.


Στην Καλή – έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας – και στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τη θεία λειτουργία, τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος Πολίτης. Στεφάνι κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σταματέλλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλής Νικόλαο Κουλίτσα, τους μαθητές των Σχολείων και τον Φ.Ε.Σ. Καλής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε κι ανέλυσε η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Καλής Ελπίδα Αποστολίδου.


Γιορτινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σ΄όλες τις Κοινότητες του Δήμου.


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δήλωσε τα εξής:

«Με πίστη, αφοσίωση και υπερηφάνεια δοξάζουμε και τιμούμε σήμερα τη διπλή γιορτή του Έθνους μας: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Ηρωική Επανάσταση του 1821.

Υμνούμε τη Θεία Χάρη, το χαρμόσυνο άγγελμα της αναγέννησης και της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους από τα δεσμά της φθοράς και της αμαρτίας. Ταυτόχρονα, τιμούμε το ηρωικό γεγονός της επανάστασης του 1821, της παλιγγενεσίας του έθνους, της απελευθέρωσης από τα δεσμά της τουρκικής σκλαβιάς και υποδούλωσης.

Σήμερα, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί χάρη στην πίστη, στους αγώνες και στις θυσίες των αγωνιστών του 1821 και των φιλελλήνων ζούμε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι.

Σήμερα, ωστόσο, οφείλουμε να δώσουμε και να επιβεβαιώσουμε μια διπλή υπόσχεση και δέσμευση. Οφείλουμε ν΄ανταποκριθούμε σε μια αντίστοιχα διπλή υποχρέωση.

Η πρώτη είναι απέναντι στους ηρωικούς μας προγόνους:

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την ιστορία μας, την προσφορά και τις θυσίες τους γιατί όποιοι ξεχνούν την ιστορία τους, δεν είναι μόνο αγνώμονες κι απάτριδες, αλλά επιτρέπουν σ΄επίδοξους κατακτητές να θρασύνονται, να επιβουλεύονται κυριαρχικά δικαιώματα και ν΄ασκούν βίαιες κι άνομες πράξεις σε βάρος λαών κι εθνών για να ικανοποιήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια καταπατώντας κάθε έννοια σεβασμού, ειρήνης, αυτοδιάθεσης και δικαίου.

Σ΄όλους αυτούς απαντάμε με ομοψυχία, σύνεση, ψυχραιμία, ετοιμότητα κι αποφασιστικότητα.

Η δεύτερη είναι απέναντι στη νέες γενιές: με θεμέλιο τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας μας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να παλεύουμε για μια κοινωνία, για ένα έθνος, για έναν κόσμο ειρηνικό, δημοκρατικό, προοδευτικό κι αλληλέγγυο. Έναν κόσμο που θ΄ανταποκρίνεται στα όνειρα και στις προσδοκίες τους. Έναν κόσμο που θα έχουν τις βάσεις και τα εχέγγυα για να τον κάνουν καλύτερο, τιμιότερο κι ομορφότερο.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι, για μια ακόμη φορά, τίμησαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας: την Εκκλησία μας, την Π.Ε. Πέλλας, τον Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τους Συλλόγους και τα Σωματεία μας, την πρωτοπόρα νεολαία μας που χειροκροτήσαμε στην παρέλαση, τη Φιλαρμονική μας, τους συντελεστές των εκδηλώσεων, όλους τους συνδημότες και τους επισκέπτες μας.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου στους εορτάζοντες, σε κάθε συμπολίτη και συνάνθρωπό μας ό,τι καλύτερο, με πίστη και υγεία. Χρόνια ευλογημένα και πολλά για όλον τον κόσμο!».


Δείτε το φωτορεπορτάζ με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Comentarios


  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
bottom of page