top of page

Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπουμε ή δε θέλουμε να δούμε τα πραγματικά προβλήματα
Ακούσαμε σήμερα με πολλή προσοχή από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως πρώτο θέμα – πρόβλημα αναδείχτηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά και, κυρίως, το πόσο αυτά είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών.


Ομολογουμένως, ακόμα και για μάς που τα αγαπάμε και τα νοιαζόμαστε, δεν είναι ωραίο θέαμα να βλέπουμε μικρές ή μεγάλες αγέλες, μεμονωμένα ζώα, να περιφέρονται εδώ κι εκεί. Αλλά θα εκφράσουμε ένα δίκαιο παράπονο. Αυτό που ακούμε συνεχώς είναι η ερώτηση «τι θα γίνει, επιτέλους, μ’ αυτά τα αδέσποτα;» (αρκετοί τα λένε κοπρόσκυλα!). Δεν ακούσαμε όμως κανέναν να ρωτάει «τι θα γίνει, επιτέλους, κ. Δήμαρχε, αγαπητοί συμπολίτες, με όλους αυτούς τους ανεύθυνους που εγκαταλείπουν ή δε στειρώνουν τα ζώα τους; Θα τιμωρηθούν καμιά φορά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα;». Αυτό είναι πολύ άδικο, ο ανίσχυρος δηλαδή, αυτός που δεν έχει φωνή, από θύμα να γίνεται θύτης! Και ο θύτης «να τη βγάζει καθαρή», γιατί ζει σε μια χώρα που μπορεί να το κάνει!


Αφού λοιπόν, εσείς αναδείξατε ως κορυφαίο θέμα την ασφάλεια των πολιτών (συμφωνούμε απόλυτα ότι είναι κορυφαίο), εμείς θα αναδείξουμε με τη σειρά μας τα κατά τη γνώμη μας σοβαρά προβλήματα, που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.


Α. Κυκλοφοριακό. Σ’ αυτό το θέμα η Αριδαία είναι μια πόλη μαρτύριο! Διπλό–τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, που εμποδίζουν πεζούς και οδηγούς να περάσουν, γιατί ο ιδιοκτήτης τους αφ’ ενός είναι ανεύθυνος και αφ’ ετέρου δε δίνει δεκάρα για την ταλαιπωρία των υπολοίπων. Γιατί; Γιατί μπορεί να το κάνει χωρίς συνέπειες!


Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στις γωνίες των δρόμων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε εμείς οι οδηγοί που θέλουμε να στρίψουμε αριστερά ή δεξιά να δούμε αν έρχεται κάποιο όχημα, εκτός αν διαθέτουμε τις εξωπραγματικές δυνατότητες του Τιραμόλα να κάνουμε τον λαιμό μας λάστιχο!


Αυτοκίνητα που δεν ανάβουν σχεδόν ποτέ φλας. Για κάποιον περίεργο λόγο πάρα πολλοί οδηγοί το θεωρούν κάτι περιττό, αγνοώντας ή περιφρονώντας τις ολέθριες συνέπειες.


Αυτοκίνητα με ανήλικους οδηγούς, με ηλικιωμένους οδηγούς που δεν έχουν ανανεώσει το δίπλωμά τους μετά τα 65 (όπως απαιτεί ο νόμος), οδηγοί χωρίς καθόλου δίπλωμα. Ας μας πει κάποιος αν όλοι αυτοί δεν απειλούν την ασφάλειά μας.


Μηχανάκια, κυρίως με ανήλικους οδηγούς, που τρέχουν και κάνουν σούζες, αδιαφορώντας για την ίδια τους τη ζωή! Έχουμε δει μέχρι και τρεις ανήλικους πάνω σε ένα μηχανάκι, και ειδοποιήσαμε την αστυνομία, αλλά αμφιβάλλουμε αν μπόρεσε να κάνει κάτι.


Β. Κατάσταση πεζοδρομίων και πλατειών. Οι σπασμένες ή και ανύπαρκτες πλάκες των πεζοδρομίων είναι ένα συχνό θέαμα – πρόβλημα. Λίγο αφηρημένος να είναι κανείς κινδυνεύει να πάθει μεγάλη ζημιά. Πριν από δύο περίπου μήνες, στην πλατεία που είναι κοντά στο ΙΚΑ, μια γιαγιά με την εγγονή της τη διέσχιζαν βράδυ και - καθώς έλειπαν αρκετές λάμπες - έπεσαν σε ένα αρκετά μεγάλο κενό, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν. Όταν παροτρύναμε τη γιαγιά να καταγγείλει τους υπεύθυνους για τον κακό φωτισμό και την απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων, απάντησε: Πού να μπλέκω, παιδάκι μου; Σάμπως θα βρω το δίκιο μου;


Για να μη μακρηγορούμε, υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από τα αδέσποτα. Ας σκύψει ο Δήμος αλλά και εμείς οι πολίτες πάνω από αυτά, γιατί κοινός στόχος όλων μας είναι η ασφάλειά μας και το κοινό καλό του τόπου μας. Είναι τουλάχιστον υποκρισία να στοχοποιούμε τους αδύναμους, επειδή δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να τα βάλουμε με τους δυνατούς.


Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα"

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
bottom of page