top of page

Κ. Ιγνατιάδου: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφέστατο κι αδιαμφισβήτητο, μαζί συνεχίζουμε για να οδηγήσουμε το Δήμο Σκύδρας πιο ψηλά»
Με την ευλογία και τις ευχές της Εκκλησίας μας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης κι Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Σκύδρας.


Μετά την ορκωμοσία ακολούθησε το καλωσόρισμα, ο χαιρετισμός - ομιλία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου.


Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Δημάρχου, μετά τις προσφωνήσεις, είναι το εξής:


«Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας που επικυρώνει τη βούληση και την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας πενταετούς δημοτικής περιόδου 2024 – 2028.

Ενώπιον Θεού και ανθρώπων, με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, ορκίζομαι για τρίτη συνεχόμενη φορά Δήμαρχος Σκύδρας και θέλω πάλι να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους εσάς, τους συνδημότες μας για την εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα προσωπικά και στους συνεργάτες μου, με αποτέλεσμα την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δήμου Σκύδρας κι όλου του Νομού Πέλλας, μεγάλη εκλογική νίκη της δημοτικής μας αρχής , νίκη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό που αγγίζει το 80%.

Οι πολίτες έκριναν, συνέκριναν, επέλεξαν το συνδυασμό μας κι έδωσαν στην παράταξή μας μία καθαρή, κρυστάλλινη εντολή ισχυρής πλειοψηφίας και μεγάλης ευθύνης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 είναι σαφέστατο κι αδιαμφισβήτητο. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η ετυμηγορία των πολιτών του Δήμου Σκύδρας αποτελεί επιδοκιμασία κι επισφράγιση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής τα οποία πεπραγμένα είναι η παρακαταθήκη της νέας θητείας και ταυτόχρονα ανανεώνει την εντολή για μια αποφασιστική και παραγωγική πορεία προς όφελος όλης της κοινωνίας μας. Σεβασμιότατε, Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι, Αγαπητές κυρίες και κύριοι:

Τα προβλήματα, οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες, οι δοκιμασίες, τα έκτακτα επικίνδυνα φαινόμενα και γεγονότα δεν θα πάψουν και δεν πρόκειται να εκλείψουν, αλλά θα συνεχίζουν να εμφανίζονται και να υπάρχουν. Δυστυχώς είναι η νομοτέλεια της ζωής και η πραγματικότητα.

Και το ζήσαμε με την οικονομική κρίση στην οποία προστέθηκαν η υγειονομική, η κλιματική και η ενεργειακή κρίση και η κρίση βεβαίως που αυξομειώνεται στο επίπεδο των διακρατικών και διεθνών σχέσεων κι εξελίξεων με τις εντάσεις, τις προκλήσεις, τις συρράξεις και τους πολέμους που διαταράσσουν την ειρήνη και την αμοιβαιότητα λαών κι εθνών.

Και φυσικά ένα μεγάλο ζήτημα που μας αφορά ως έθνος: το δημογραφικό.

Σε τοπικό επίπεδο, ως αυτοδιοίκηση, ως Δήμος Σκύδρας επιδείξαμε άμεσα και γρήγορα αντανακλαστικά. Σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φορείς της Πολιτείας, στο μέτρο του δυνατού και ίσως πέραν των αρμοδιοτήτων μας και των υποχρεώσεών μας, κινητοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις, κρατήσαμε την κοινωνία μας όρθια, δυνατή και μάλιστα αισιόδοξη, ενωμένη κι αλληλέγγυα.

Δείξαμε ετοιμότητα στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής και της αντιμετώπισης των κρίσεων παρά τις ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό, πόρους, εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Αυτές οι ελλείψεις βέβαια αποτελούν ένα πάγιο αίτημά μας προς την Πολιτεία για να καλυφθούν.

Στην αντιμετώπιση των κρίσεων αποδείχθηκε το πόσο χρήσιμη, αναγκαία κι αποτελεσματική είναι η αυτοδιοίκηση, αφού αυτή βρίσκεται δίπλα και μαζί με τους πολίτες.

Θέλω σ΄αυτό το σημείο να υπενθυμίσω και ν΄αναφερθώ, ενδεικτικά, σε δύο σημαντικά γεγονότα, όχι ως αφορμή αυτοπροβολής κι αυταρέσκειας, αλλά ως τρανταχτές αποδείξεις της απόρροιας του συστηματικού έργου και της επιβεβαίωσης της αναγνώρισης του αγώνα και της αποτελεσματικότητας των διεκδικήσεων του Δήμου μας. Αναφέρομαι λοιπόν στην ίδρυση και λειτουργία, από τους πρώτους Δήμους της θητείας μας, του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας του Δήμου μας.

Δώσαμε προτεραιότητα στην πρόληψη και στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας υλοποιώντας αρκετές σημαντικές δράσεις με ωφελούμενους πολλούς κατοίκους του Δήμου μας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας, του οποίου είμαστε μέλος και μάλιστα βραβευθήκαμε αντίστοιχα για την πρωτοβουλία μας για την ίδρυση και λειτουργία του προαναφερόμενου ΚΕ.Π. Υγείας.

Και βεβαίως αναπτύξαμε ανάλογες συνεργασίες με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας τ΄οποίο στηρίξαμε και στηρίζουμε, όποτε απαιτηθεί, όπως στην περίπτωση της υγειονομικής κρίσης, όπως επίσης με το Νοσοκομείο μας της Έδεσσας του οποίου στηρίζουμε τα αιτήματα αποτελεσματικής λειτουργίας και προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Ελληνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Μια πρόσφατη διάκριση είχε ο Δήμος μας με τη βράβευσή του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια χειρός του συντοπίτη μας Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη, για τα έργα αγροτικής οδοποιίας που έχει σχεδιάσει κι ολοκληρώσει μ΄επιτυχία.

Αυτά τα δύο προαναφερόμενα γεγονότα φανερώνουν την αποτελεσματικότητα των προτεραιοτήτων μας στην πρόληψη και προστασία της υγείας, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας και στην πρόοδο κι ανάπτυξη του τόπου μας.

Βεβαίως εργαστήκαμε κι εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση και στους άλλους τομείς, στα έργα υποδομής, στην παιδεία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην εξωστρέφεια, στην ανάδειξη του τριτογενούς τομέα, στην απασχόληση, στην αξιοποίηση κι ανάπτυξη του ενδογενούς δυναμικού και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

Έτσι, λοιπόν, για τρίτη συνεχόμενη φορά επανεκλογής οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας δεν έστειλαν απλά και μόνο ένα μήνυμα επιδοκιμασίας κι επιβράβευσης του έργου μας αλλά μας έδωσαν επιπλέον την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε δυναμικά στη νέα πενταετία.

Η κοινωνία μας αποφάσισε και εμπιστεύθηκε την παράταξή μας, επιβεβαίωσε με τον πιο ηχηρό, ώριμο και ξεκάθαρο τρόπο και στάση την πρόταση και την πρόσκλησή μας «Μαζί συνεχίζουμε».

«Μαζί συνεχίζουμε» για να οδηγήσουμε το Δήμο πιο ψηλά.

Ευχαριστώ κι ευγνωμονώ όλες κι όλους τους συμπολίτες μου, όλους εσάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Ως Δημοτική αρχή δεν παραβιάσαμε ποτέ τον όρκο μας, δεν αθετήσαμε τις υποσχέσεις μας, δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη σας κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Η μεγάλη και πρωτόγνωρη στήριξή σας αυξάνει την ευθύνη μας ν΄ανταποκριθούμε στις ελπίδες και στις προσδοκίες σας, αυξάνει τη δύναμή μας να παλέψουμε για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, και ν΄ αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, για όλες κι όλους μας.

Συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που γνωρίζετε πολύ καλά, αυτοί τους οποίους νιώθετε δικούς σας ανθρώπους.

Δεν πρόκειται να μας αλλάξει τίποτα.

Οι συμβιβασμοί, οι υποχωρήσεις, η έπαρση, η αλαζονεία, κάθε κακότροπη συμπεριφορά ήταν και είναι μακριά από εμάς.

Συνεχίζουμε να πράττουμε το καθήκον μας με σύνεση, με συνέπεια, με αφοσίωση με αυτογνωσία, με διαβούλευση, με λογοδοσία κι όχι λευκή επιταγή, με σεβασμό στους θεσμούς, στις ηθικές αξίες, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, με χρηστή διαχείριση και σκληρή δουλειά.

Είμαστε απέναντι στα προβλήματα, είμαστε απέναντι στις διχαστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, είμαστε μαζί με τους πολίτες, προάγουμε την ενότητα, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη, είμαστε η κοινωνία μας.

Με πρόγραμμα, εμπειρία, συνεργατικότητα κι αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των πολιτών, την ενδυνάμωση και διαφύλαξη της κοινωνικής συνεκτικότητας, συμπερίληψης κι αλληλεγγύης, την καταπολέμηση της αδράνειας, της ανισότητας, της κακής συμπεριφοράς και πράξης.

Απομονώνουμε την τοξικότητα, την μικροπολιτική, τη συκοφαντία, τον κομπασμό, την αδιαλλαξία και την καταστροφολογία.

Βλέπουμε όλους τους συμπολίτες μας ισότιμα. Τα προβλήματα είναι κοινά, οι δυσκολίες δυναστεύουν τους πολίτες κι εμείς ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα τους χωρίς διακρίσεις.

Οι ευάλωτες ομάδες, οι αδύναμοι συμπολίτες μας και στη νέα πενταετία θα έχουν δίπλα τους, θα αισθάνονται το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη, στο μέτρο του δυνατού, σε κάθε αντιξοότητα και δυσκολία.

Εργαζόμαστε σκληρά και συλλογικά κι έτσι συνεχίζουμε προσπαθώντας να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ουσιαστικότεροι και χρησιμότεροι για όλη την κοινωνία μας.

Η νέα θητεία φέρνει μαζί της προκλήσεις, προβλήματα κι αλλαγές, όπως το τέλος ταφής απορριμμάτων και η ενεργειακή κρίση που θα επιβαρύνουν σημαντικά τα οικονομικά του Δήμου μας, η προσαρμογή στις αλλαγές που επιβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων και των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων, τη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δίκαια των δημοτών μας. Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι:

Ό,τι καταφέραμε το καταφέραμε και το πετύχαμε με τους άξιους συνεργάτες μου, τα ικανά μας στελέχη, τη συμβολή και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω όλους για μια ακόμη φορά.

Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω για τη δική τους συμβολή στο έργο μας: την Εκκλησία μας, όλους τους πρώην Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την Αντιπεριφέρεια Πέλλας, τους Βουλευτές μας, τη Μεραρχία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική τους συναδέρφους Δημάρχους του Νομού μας.

Να ευχαριστήσω τους συλλόγους, τα σωματεία, τις εθελοντικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης για τη δική τους συμβολή.

Να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που προσφέρουν αφιλοκερδώς στον τόπο μας με τις δράσεις τους, τις αγαθοεργίες τους, τις πράξεις τους που προάγουν και διαφημίζουν τον τόπο μας, κάποιες από τις οποίες δεν βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Να ευχαριστήσω τη νεολαία μας για τη δύναμη, την αισιοδοξία και την ελπίδα που δίνει στην κοινωνία μας.

Η σημερινή τελετή έχει για όλους μας όχι μόνον ένα τυπικό, συμβολικό αλλά κι έναν ουσιαστικό λόγο και χαρακτήρα: τη δέσμευσή μας απέναντι στον Θεό και στους συνανθρώπους μας ότι θ΄ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με πίστη, σεβασμό, νομιμότητα, συνέπεια, εντιμότητα, διαφάνεια, σοβαρότητα.

Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για περισσότερα λόγια. Άλλωστε θα έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα, όπως κάθε φορά, να συζητάμε ν΄ανταλάσσουμε απόψεις και προβληματισμούς, να κρινόμαστε και ν΄ αξιολογούμαστε.

Η πόρτα του Δημαρχείου και του γραφείου μου, όπως και των συνεργατών μου, είναι πάντα ανοιχτή για όλους.

Θα ολοκληρώσω τον χαιρετισμό μου με τα λόγια του αδικοχαμένου κι ενός από τους σημαντικότερους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής:

Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει στο ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας: «Δεν έχω μεγαλύτερη φιλοδοξία από το να με εκτιμούν αληθινά οι συνάνθρωποί μου κάνοντας τον εαυτό μου άξιο της εμπιστοσύνης τους».

Τα λόγια αυτά μ΄ εκφράζουν απόλυτα, δηλώνουν και τη δική μου αισιοδοξία και βεβαίως θα προσθέσω στην εμπιστοσύνη, την αγάπη και την αμοιβαιότητα.

Σεβασμιότατε, σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και τις ευλογίες σας. Κυρίες και Κύριοι, σας ευχαριστούμε για την άκρως τιμητική κι εμψυχωτική παρουσία σας.

Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, να ευχηθώ σε όλες κι όλους καλή και δημιουργική θητεία, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα κι αλήθειες.

Ας προσχωρήσουμε όλοι μαζί με πίστη, ενότητα, ωριμότητα, ειλικρίνεια και συνεργασία. Καλή και γόνιμη αυτοδιοικητική θητεία.

Χρόνια Πολλά και Καλά. Ευλογημένο, ειρηνικό, παραγωγικό κι αλληλέγγυο το νέο έτος 2024».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Δημάρχου υπογράφτηκε από τους αιρετούς το Πρακτικό Ορκωμοσίας. 

Ο Δήμος Σκύδρας με Δήμαρχο την Κατερίνα Ιγνατιάδου έχει ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την περίοδο 1/1/2024 έως 31/12/2028, τους εξής:

Από το συνδυασμό της Δημάρχου «Συμμαχία Πολιτών για το Δήμο Σκύδρας»: Γεώργιος Μπόφτσης, Ευστάθιος Ανδρεάδης, Χρυσή Δημητριάδου, Ιωάννης Θεοδοσίου, Νικόλαος Χατζηιωαννίδης, Θεμιστοκλής Κρητίδης, Αθανάσιος Γίτσας, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Νικολέτα Λαζαρίδου, Ιωάννα Βέργου, Γεώργιος Σταματέλλος Ουρανία Λεκάκη, Μιχάλης Μέγας, Σεμοίρα Θεοδωρίδου, Θεοφάνης Σεμερτζίδης, Μαρία Γιακαμόζη Αναστάσιος Λέρος, Σταύρος Πασχαλίδης, Χαράλαμπος Μαραντίδης, Ελένη Ρούντου.

Από το συνδυασμό «Αλλαγή Σκυτάλης»: Μαρία Παπαδοπούλου (επικεφαλής), Χαρίτων Πορτοκαλίδης, Κωνσταντίνος Μποζίδης, Πολύκαρπος Σαββίδης.

Από το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας»: Ιωάννης Σουμελίδης (έδωσε πολιτικό όρκο).

Απουσίαζαν δικαιολογημένα και θα ορκιστούν στη συνέχεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαρία Γιακαμόζη, Χαράλαμπος Γεραντίδης κι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρανιάς Παύλος Περπερίδης.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη συνόδευαν οι Σεβαστοί Πατέρες: Αντώνιος Κορέστης, Ευστράτιος Ιμβριώτης, Αθανάσιος Ρούντος, Δαβίδ Πασατάς, Ιωάννης Φασουλάκος, Ιωάννης Βασιλειάδης, Ειρηναίος Τσάλμας και Θεόφιλος Γαργάλας.

Την τελετή ορκωμοσίας, μαζί με τους πολλούς συμπολίτες μας, τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές: Λάκης Βασιλειάδης και θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Απόστολος Κώνστας, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας – Υποδιευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Χριστόδουλος Μποζίνης, ο Διοικητής Τροχαίας Έδεσσας – Υποδιευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Λίτσνης, ο νέος Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων, συγγενείς και φίλοι των αιρετών.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης απέστειλε επιστολή με συγχαρητήρια κι ευχές, μιας και δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τέλος σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 κι ώρα 13:00΄,την πρώτη του συνεδρίαση για την εκλογή των Μελών του Προεδρείου του και των Μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας.

Καλή αυτοδιοικητική πορεία, υπηρετώντας τον πολίτη και την κοινωνία. 
Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
podcastthumbnail2.png
1.png
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
bottom of page