Δήμος Πέλλας: Σύσκεψη για το έργο άρδευσης του Φράγματος Αλμωπαίου
top of page

Δήμος Πέλλας: Σύσκεψη για το έργο άρδευσης του Φράγματος Αλμωπαίου




Δείτε την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Πέλλας Νίκου Δόντση:


Ως γνωστό, μετά την έγκριση της Διϋπουργικής για το τμήμα των αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αλμωπαίου, εντάχθηκε μέσω ΣΔΙΤ η μελέτη χρηματοδότησης, κατασκευής και η τεχνική διαχείριση του Αρδευτικού Δικτύου.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και του υπουργείου Αργοτικης Ανάπτυξης.



Το τμήμα των αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αλμωπαίου είναι το δεύτερο μέρος του συνολικού έργου και για το Δήμο Πέλλας αφορά το αρδευτικό δίκτυο των κοινοτήτων: Γαλατάδες, Καρυώτισσα, Παλαίφυτο, Δροσερό, Γυψοχώρι, Τριφύλλι, Άγιος Λουκάς, Άγιος Γεώργιος και ένα τμήμα της άρδευσης των Εσωβάλτων. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο μεγάλης σημασίας και για τον Δήμο Πέλλας, καθώς θα προστατεύσει τον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα το περιβάλλον, αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και πρόκειται να αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.


Σε κάθε περίπτωση γίνονται σημαντικά βήματα για το ξεκίνημα της κατασκευής ενός τεράστιου έργου, του φράγματος Αλμωπαίου καθώς και των αρδευτικών έργων που το συνοδεύουν, ένα έργο ώριμο και πολύ σημαντικό συνολικά για την Π.Ε. Πέλλας και ταλανίζει τον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια.



  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
xiotis.jpg
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
PellaNow Logo

Ενημερωθείτε πρώτοι από το Νο.1 τοπικό δημοσιογραφικό blog, με έγκυρες ειδήσεις, νέα και γεγονότα για την Αριδαία, την Πέλλα, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 
Με επαγγελματική δέσμευση για αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, παρέχουμε μία πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει τόσο στην τοπική μας κοινωνία όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

  • White Facebook Icon

© 2024 Powered by aridaianews.gr

bottom of page