top of page

Αισιοδοξία Δ. Σταμενίτη για τα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών και Έδεσσας
Αισιόδοξος εμφανίζεται στο μήνυμά του ο Υφυπουργός και Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης, όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών. Μάλιστα, κάνει λόγο για παραμονή των Πρωτοδικείων Γιαννιτσών και Έδεσσας και ταυτόχρονα για αναβάθμιση των Ειρηνοδικείων Αριδαίας και Σκύδρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταμενίτης έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα πολλές παρεμβάσεις και επαφές, ώστε να υπάρξει μία θετική έκβαση, άσχετα αν δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Σ' αυτό ίσως στηρίζεται η αισιοδοξία του, καθώς έχει ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με το συγκεκριμένο θέμα και συνομιλεί τακτικά με το αρμόδιο Υπουργείο, παρακολουθώντας στενά το ζήτημα.


Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αναμένεται να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιωσύνης όλες οι απόψεις και οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί.


Χαιρετισμός ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη στην Ανοιχτή Συνέλευση στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών:


Κύριε Δήμαρχε,

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας,

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

Αρχικά να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή για την πρόσκληση.

Χαιρετίζω τη συγκέντρωση σας, για ένα καίριας σημασίας ζήτημα όπως είναι το μέλλον του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, που αφορά όχι μόνο τον νομικό κόσμο της περιοχή μας αλλά όλους μας, και ζητώ την κατανόηση σας καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με στόχο την αξιοποίηση του δικαστικού δυναμικού της χώρας αλλά και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, προωθεί τη μεταρρύθμιση που θα εξορθολογήσει το Δικαστικό Χάρτη της χώρας μας.

Στη βάση αυτή έχει ανοίξει έναν μεγάλο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς ανά Περιφερειακή Ενότητα. Όσον αφορά τις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήσαμε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκεί από κοινού βουλευτές, Δήμαρχος Πέλλας και Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων Γιαννιτσών και Έδεσσας, καταθέσαμε τις απόψεις μας αλλά και προωθήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να αξιολογήσει τις προτάσεις μας, να συνεχιστεί ο διάλογος και ακολούθως να οριστεί νέα συνάντηση, όπου θα αναλυθούν τα νέα δεδομένα. Σε αυτήν την προσπάθεια η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη και είμαι βέβαιος ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε.

Προσωπικά παραμένω σταθερά αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα καθώς το αίτημα της παραμονής των δύο Πρωτοδικείων, Γιαννιτσών και Έδεσσας αλλά και οι προτάσεις για αναβάθμιση των Ειρηνοδικείων Αριδαίας και Σκύδρας εδράζονται σε εμπεριστατωμένα και δίκαια επιχειρήματα ενώ το γεγονός ότι ο Νομός Πέλλας είναι μια παραμεθόρια περιοχή ενισχύει τη διεκδίκηση μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμο Πέλλας για την πρωτοβουλία καθώς δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Βουλευτής Πέλλας

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • X
podcastthumbnail2.png
1.png
σύνταξη βιογραφικού.png
dimanik.jpg
OlympiaChour
G Adv
14794143_10210956394167365_1944590052_n.jpg
electronet.jpg
bottom of page